Partners & sponsoren

Het Nationaal Warmtenet Trendrapport 2021 is tot stand gekomen in samenwerking met onderstaande partners en sponsoren:

                     
 Stichting Warmtenetwerk
Stichting Warmtenetwerk is het platform voor de warmtesector waar spelers informatief met elkaar netwerken en zich inzetten voor de energietransitie. Wij geven de warmtewereld een gezicht. Leden initiëren bij ons events, werkgroepen of excursies en leren elkaar persoonlijk kennen. Leden inspireren elkaar door op ons platform te delen hoe zij bijdragen aan de energietransitie met bijvoorbeeld nieuwsberichten en blogs. Doordat we berichten en evenementen breed verspreiden hebben wij een stem binnen en buiten de warmtesector. Kortom: de energietransitie begint met een warme kennismaking, bij ons.

WEBSITE CONTACTDutch New Energy Research 
Dutch New Energy Research is het leidende en snelst groeiende onderzoeksbureau voor de groene sector. Wij publiceren op basis van kwantitatief en kwalitatief onderzoek de Dutch Solar Quarterly en jaarlijkse sectorrapporten over zonne-energie, warmtepompen, warmtenetten en slimme (led)verlichting die inzicht geven in trends, potentie en uitdagingen op het gebied van markt, innovatie en beleid. Met ruim 8 jaar ervaring zijn wij als geen ander in staat om harde data en vooruitziende blikken te leveren waar u op kunt vertrouwen.

WEBSITECONTACTStadsverwarming Purmerend
Sinds 1 juli 2014 produceert Stadsverwarming Purmerend (SVP) met BioWarmteCentrale de Purmer en twee hulpwarmtecentrales zelf haar warmte. Hiermee heeft SVP zich ontwikkeld tot een integraal warmtebedrijf, met ketenoptimalisatie van warmteproductie tot aan levering bij de eindgebruikers. Met de BiowarmteCentrale voorziet SVP haar ruim 26.000 klanten voor circa 70% van groene warmte en is de warmteproductie in Purmerend in sterke mate verduurzaamd en de leveringszekerheid aan haar afnemers gegarandeerd.

WEBSITECONTACTEneco 
De klant staat bij ons centraal. Samen met onze klanten en partners zoeken wij naar betaalbare oplossingen die besparen en zelf opwekken mogelijk maken. Wij werken samen met jou naar een wereld waarin iedereen in zijn eigen duurzame energie kan voorzien. Dit doen we met een betrouwbaar netwerk en innovatieve producten bij je huis, in de buurt, in je bedrijf en in de regio.

WEBSITECONTACTUPA
Wij zijn de overkoepelende organisatie voor Rotterdam Engineering, Amsterdam Engineering, Ede-Wageningen Engineering en Ingenieurs-op-Zuid. Voor het vakgebied transportleidingen verzorgen wij de engineering, het omgevingsmanagement, leveren advies en staan wij dicht op de praktijk en de uitvoering. In onze werkijze, met eigen mensen en met opdrachtgevers, staat de relatie voor ons centraal. Wij zijn jong en dynamisch en nu circa 100 professionals sterk. Met circa dertig van onze collega’s inmiddels mede-eigenaar.

WEBSITECONTACTEnnatuurlijk 
Ennatuurlijk levert warmte en koude aan ruim 80.000 gezinnen en bedrijven in Nederland. Die energie komt uit de buurt, want wij koppelen lokale gevers en ontvangers van warmte aan elkaar. Bovendien is de warmte en koude van Ennatuurlijk duurzamer dan traditioneel opgewekte energie

WEBSITECONTACTHeijmans 
Heijmans Infra Techniek is actief betrokken bij diverse warmtenetwerken die zijn aangesloten op centrales en biogasinstallaties. In Dordrecht realiseert Heijmans in het Leerpark warmte- en koudevoorziening voor een complex van scholen, bedrijven en woningen en in Veenendaal-Oost doet het bedrijf ontwerp, realisatie en onderhoud van de duurzame energievoorziening voor de wijk Buurtstede.

WEBSITECONTACTVattenfall 
Vattenfall heeft de missie om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Onze warmtenetten worden duurzamer door schonere technieken en de koppeling van duurzame bronnen, ook van derde partijen. Als ‘green matchmaker’ zorgt Vattenfall voor directe warmteverbindingen tussen duurzame warmtebronnen en grootverbruikers We streven ernaar op termijn 100 procent CO2-vrije warmte te leveren.

WEBSITECONTACTNijkamp Aanneming 
Nijkamp Aanneming is een toonaangevend bedrijf in advisering, ontwerp, aanleg en preventief en correctief onderhoud van warmte/koude netten zowel in nieuwbouw als bestaande bouw. Naast het bouwen en renoveren van complete warmte hoogbouwprojecten en regelinstallaties voor warmtedistributie (inrichten/bouwen van aflever-, onder- en verdeelstations).

WEBSITECONTACTHVC  
HVC is bekend van afvalverwerking, maar doet meer: zo ondersteunt HVC gemeenten bij de transitie ‘Van Gas Los’ en de verduurzaming van het afvalbeheer. Het gaat om samenwerken aan een circulaire economie. Duurzame energie (warmte, elektriciteit en gas) haalt HVC uit afval, biomassa, zon en wind en levert zij aan aangesloten gemeenten (46), waterschappen (6) en consumenten via HVCkringloopenergie.

WEBSITECONTACTWeijers Waalwijk
Weijers Waalwijk is leverancier van afsluiters en voorgeïsoleerde leidingsystemen in verschillende uitvoeringen en materialen voor warmte- en koudenetten en voor de glastuinbouw en de industrie. Als onderhoudsdiensten verzorgt Weijers Waalwijk het doormeten van warmtenetten en het keuren van lekbewakingssystemen.

WEBSITECONTACT